Munkaerő-kölcsönzésReklámügynökségTakarításFuvarozás
VB Reklám Kft.

Céljaink

Olyan hosszú távú együttműködés kialakítása, amelyen belül megbízhatóan tudjuk megoldani partnereink létszámigényét.

Olyan kapcsolat kialakítása a leendő dolgozóinkkal, hogy azok maximális odaadással és felkészültséggel teljesítsék a kölcsönvevő cég igényeit.

Olyan megfelelő munkatársak alkalmazása, kölcsönzése partnereink részére, hogy azokat igény esetén a kölcsönző cég saját állományába is át tudja venni

Cégünk 2001 óta foglalkozik bérmunkával, 2003-óta pedig munkaerő kölcsönzéssel. Megrendelőinknek részére elsősorban betanított munkaerőt alkalmaztunk és alkalmazunk jelenleg is. A partnereink részére,igény szerint kettő féle konstrukcióban biztosítunk munkaerőt.

Bérmunka

A partner telephelyén, vagy igény esetén saját telephelyen végzett, legtöbbször a megrendelő termékeinek sok élő munkaerőt igénylő végszerelése, csomagolása.

Esetenként akár a partner telephelyén, vagy annak megrendelőjének telephelyén minőség-ellenőrzés, vagy termékeinek átválogatása.

Az elszámolás alapja nagyrészt az u.n. „darabelszámolás”, amikor egyes termékeknek normaidők alapján egységárat (vállalási díjat) állapítunk meg.

Miért előnyös ez?
A megrendelő pontosan tud kalkulálni a termékek gyártási költségének egy részével, a vállalkozónak kell a munkához szükséges létszámot gazdaságosan biztosítani. Ez lehetővé teszi a megrendelő részére, hogy szélsőséges megrendelés állomány változás esetében is költséghatékonyan oldja meg termékeinek előállítási költségét. Ezt a konstrukciót vállalkozási szerződés keretein belül oldjuk meg, saját irányítással, és igény esetén saját eszközökkel, és ez a megoldás nagyfokú létszámrugalmasságot tesz lehetővé, hiszen ebben az esetben lehetséges alkalmi munkavállalókkal is a munkavégzés. Jelenleg a három telephelyünkön az alkalmi munkavállalók létszáma a szerződéses állományunk kiegészítésére több mint 100 fő.

Raktári előkészítő munka

Cégünk résztulajdonosa egy raktári előkészítő, logisztikai munkát végző vállalkozásnak (JP-Electronic Kft.), ahol az ügyvezető személye megegyezik a VB Reklám Kft. ügyvezetőjével (Bosnyák Attila)

A cég a Samsung Electronics Magyar Zrt. Jászfényszarui gyárában vállalkozói szerződés kereteiben belül készíti elő az alapanyagokat a gyártósorokra, mintegy 150-200 fő segítségével. (A Samsung Zrt. referencialevele erről a cégről szól)

Munkaerő-kölcsönzés

Munkaerő kölcsönzése, időszakos vagy hosszabb távra, igény esetén a munkavállaló átengedése a megrendelőnek.

Munkaerő-kölcsönzés keretében vállaljuk:

 • Igény esetén 5 nap alatt vállaljuk a létszám feltöltését (hirdetés, meghallgatás, egyeztetés a kölcsönvevővel, orvosi vizsgálat, felvételiztetés)
 • Az orvosi alkalmassági vizsgálatot saját üzemorvosunkkal végeztetjük.
 • Munkavédelmi ismeretekre a munkába állás előtt oktatjuk ki a jelentkezőket.
 • Az összes bejelentési kötelezettségnek eleget teszünk.
 • A megrendelőnél a megbízott munkatársunk megoldja, ill. továbbítja a dolgozók adminisztratív problémáit.
 • A telephelyeinken nagyon jó kapcsolatot építettünk ki a Munkaügyi Hivatalokkal, ezért naprakész információkkal bírunk a térség munkaerő helyzetéről ezzel is lerövidítve a létszámpótlás/feltöltés (minőségi munkaerővel!) idejét.
 • Egyéni védőeszközöket - megállapodás szerint – általában cégünk biztosítja dolgozóink részére.
 • Amennyiben a megrendelő nincs megelégedve a munkaerővel, új munkatársat biztosítunk.


A munkaerő-kölcsönzés a következő előnyöket kínálja Partnereinknek:

 • Megtakaríthatja a rehabilitációs hozzájárulás teljes összegét.
 • Emberi erőforrásra fordított költségeit optimalizáljuk
 • Egyetlen költségszámla kiegyenlítésével megoldja a munkaerő-gazdálkodási feladatai döntő többségét, az elszámolható költségek volumene növekszik.
 • Csökkennek a toborzásra, kiválasztásra fordított munkaórák és a költségek terén is jelentős megtakarítást érhetnek el .
 • A bérelszámolás adminisztrációs terhe megszűnik.
 • A statisztikai és egyéb bejelentési kötelezettségek átkerülnek a munkaerőt kölcsönadó munkáltatóhoz.
 • Csökkennek a megbízó munkaügyi terhei és a szabadságok és a táppénzes állományok költségei, vagy akár a munkaruhára, védőeszközökre fordított költségei

Telephelyeinken igyekszünk kialakítani saját, berendezett és felszerelt (Fax, internet, számítógép) irodát, ahol egy, vagy több munkatársunk folyamatosan felügyeli dolgozóinkat, intézi ügyeiket, tarja a kapcsolatot a megrendelőkkel.

Győrben – gipszkartonból épített belső irodahelyiségben

Nagykátán – gipszkartonból épített belső irodahelyiségben

A fejlődés állomásai

- 2001

SCA Nagykáta
A SCA Packaging kft. Nagykátai gyárában

Az első megbízónk a svéd tulajdonú, budapesti székhelyű SCA Packaging Hungary Kft. tatabányai üzemegysége volt. Ez a cég a csomagolóanyagok gyártásában világszerte jelentős kapacitással bír.

A munka jellege bérmunka kihelyezés, azaz a tőlük átvett alapanyagokból a dolgozóink önállóan készítenek készterméket. A tevékenységet a megbízó tatabányai telephelyén végeztük.

Ez a konstrukció nagymérvű rugalmasságot, és költséghatékonyságot tesz lehetővé, hiszen a munkaerő-kölcsönzéssel szemben alkalmazhatunk alkalmi munkavállalókat, akik segítségével napi szinten tudjuk a megrendelések változásait létszámmal követni, és ezáltal jelentős költséget tudunk megrendelőink részére megtakarítani.

Ehhez a tevékenységhez betanított munkaerőt, targoncásokat, gépkezelőket, gépbeállítókat, irodai asszisztenseket alkalmazunk. (2003-tól - igény szerint - egyes telephelyeiken kölcsönzött munkaerőt is biztosítottunk az SCA Packaging Hungary Kft. részére.)


Az SCA Packaging Kft-nek az alábbi telephelyeiken folytattunk tevékenységet:

Tatabánya
2001-2008 között, utána bezárták a telephelyet

• 20-50 fő között bérmunka konstrukcióban.
• Feladatok: raktározás, csomagolóanyag gyártás (tároló dobozok)

Győr
2005-től

• 40-400 fő között bérmunka konstrukcióban
• Feladatok: raktározás, anyagmozgatás, különböző papír-csomagolóanyagok gyártása (TV, nyomtató, fűnyíró dobozok)

Nagykáta Servicecenter
2007-től

• 70-100 fő között bérmunka konstrukcióban
• Feladat: egy teljesen elkülönített gyáregységben, az átvett alapanyagokból késztermékek készítése (u.n. natúr termékek, csomagolóanyagok, dobozok készítése)

Nagykáta Nagyüzem
• 30-60 fő között munkaerő-kölcsönzés keretein belül

Székesfehérvár
2008-tól

• 1-3 fő között

Budapest
• 1-3 fő irodai munkaerő

Jászfényszaru
• 2-3 fő minőségellenőr az SCA Kft. megbízásából a Samsung Zrt. gyárában

Jelenleg 180 fő szerződéses dolgozónk van, és körülbelül 150-200 alkalmi munkavállaló segíti felváltva a nagyobb mértékű megrendelések kivitelezését.

- 2003

2003 szeptemberétől 2005 novemberéig a kanadai tulajdonú, oroszlányi Weslin Hungary Rt. (jelenleg Wescast Hungary Zrt.) is kölcsönzött tőlünk betanított munkaerőt, (10-50 fő) 2003-ban és 2004-ben a szabadságolások idejére diákokat is alkalmaztunk megbízónk részére.

- 2008


Illatosító csomagolása Tatabányán

Ebben az évben a tatabányai Reckitt Benckiser Kft. részére, önállóan bérelt telephelyen végeztünk bérmunka konstrukció keretein belül asztali illatosító összeszerelést 40-50 fő részvételével.

A Megrendelőtől saját szállítóeszközzel elhozott alapanyagokból mindig sikerült a nagyon szoros határidőkre elkészíteni a kívánt mennyiséget.

A Megrendelő partnereinek auditjai során, mindig mintaüzemként mutatták be kicsi, de rendkívül hatékony gyáregységünket.

Mivel ránk volt bízva a teljes kiépítés, ezért hatékonyan tudtuk lefektetni és alkalmazni, a LEAN, az 5S, a KANBAN termelést elősegítő szisztémák irányelveit!


- 2009

SCA Nagykáta
Raktári előkészítő munka

A JP-Electronic Kft. megalapítása, raktári előkészítő munkák a magyarországi piacvezető szórakoztató-elektronikai gyárában mintegy 150-200 fővel. A VB Reklám Kft. résztulajdonosa a cégnek, az ügyvezetője szintén Bosnyák Attila.

A megrendelő területén önállóan végezzük tevékenységünket, ami az alábbi főbb részekből áll:

• Kamionok leszedése (JIT alapján)
• Az alapanyagok görgősorra készítése
• A görgősorokról az alapanyagok átpakolása szállítókocsikra
• Az alapanyagok beszállítása a gyártósorokhoz

- 2010

A Samsung Electronics Magyar Zrt. megbízásából csomagolóanyagokat (elválasztó lapokat) készítettünk a cég jászfényszarui gyárában mintegy fél éven keresztül.

Ugyanebben a gyárban az SCA Packaging Kft., a Dunapack Kft. megbízásából pedig a beérkező alapanyagok (TV-dobozok) minőség-ellenőrzési feladatait látjuk el 4-10 fő segítségével. Szükség esetén más gyáregységekbe is küldtünk minőségellenőrzési feladatokra munkatársakat.

Kapcsolatunk a dolgozóinkkal

Dolgozóinkkal igyekszünk megbecsülni, részükre olyan légkört teremteni, hogy a munkájukat jó kedvvel, és igyekezettel lássák el.

 • Csak teljes mértékben, azaz a teljes jövedelmükkel bejelentett dolgozókat alkalmazunk, teljes szabadságolással, stb…
 • Dolgozóink bejárási költségeit helyben 100%-ig, vidékiek esetében 80% mértékben támogatjuk
 • Dolgozóink 5000 Ft-os étkezési utalványt kapnak.
 • Dolgozóinkat karácsony előtt több alkalommal is telephelyenként vendégül láttuk egy ünnepi vacsorára
VBNet: Hatékonyság növelő és költségcsökkentő
irányítási rendszer

Cégünk immár ötödik éve alkalmaz és folyamatosan fejleszt, egy WEB-es kezelőfelületű, minden telephelyünkről interneten elérhető, egységes személyügyi nyilvántartó rendszert.

Ez a rendszer alkalmas

 • A dolgozók adatainak tárolására
 • A teljes munkavállalói dokumentáció elkészítésére
 • Műszaktervezésre, műszaknapló nyomtatásra
 • Óralap elkészítésre a bérszámfejtéshez
 • Különböző kimutatások, és statisztikák elkészítésére
 • Számlázás előkészítésre, akár költséghely szerint is

Igény esetén a Megrendelő részére hozzáférést biztosítunk a rendszer egyes elemeihez, ahonnan különböző kimutatásokat el tudnak készíteni, kinyomtatni, akár az aktuális nap adatairól is. (Pl.: munkaóra, létszám, beosztás, jelenlévők)

Összegzés

Véleményünk szerint cégünk nagy előnye az, a munkaerő-kölcsönzést és a bérmunkát a Megrendelő részére a legmegfelelőbb, költséghatékony módon ötvözzük.

Szükség és lehetőségek szerint a különböző gyártási területekre javaslatot teszünk arra, hogy milyen módon lehet az órabéres alapú, munkaerő-kölcsönzős elszámolást átállítani teljesítmény alapú elszámolásra, ahol a tevékenységet nem az elvégzett órák, hanem az elkészített mennyiségek alapján számoljuk el. A darab alapú elszámolás esetében lehetőség van a nagy, akár napi létszámmozgást igénylő feladatok alkalmi munkavállalókkal való elvégzésére is. (Pl. csomagolások, átválogatások, alkalmi minőségellenőrzése)

A teljesítmény alapú elszámolás esetében az egységárakat órabérből, mérések alapján határozzuk meg, amit rendszeres időközönként a Megrendelővel felülvizsgálunk.

A dolgozók irányítását, a munkáltatói jogokat ebben az esetben a VB Reklám kezeli, elvileg a Megrendelőtől csak a megrendelt mennyiséget kapjuk meg.

Természetesen ez az átállást nem minden területen lehet alkalmazni, de ahol igen, ott nagy költséghatékonyságot lehet elérni.


Online üzenetküldés


Név
 
Email
 

Üzenet

 

A fehér mezőbe írja be a biztonsági kódot!

 


Elérhetőségeink

VB Reklám Kft.
Postacím: 2803 Tatabánya Pf. 3104
Telefon/fax: +36 (34) 788 718

Kiemelt partmereink

sca horpage

       
hirdetések elhelyezése médiákban, reklámkampányok, nyomdai munkák, weblap-készítés, reklám-ajándék tárgyak
forgalmazása
, dekorációs és információs rendszerek telepítése, prezentációk készítése, takarítás,
munkaerő-kölcsönzés,
bérmunka, bércsomagolás, árúszállítás